Ruilen en retourneren

Ruilen en retourneren

 

Wij hopen natuurlijk dat u tevreden bent met uw aankoop, maar als dat niet zo is dan kunt u uw aankoop ruilen of retourneren.

 

Ruilen

 

U mag binnen 14 dagen na ontvangst van het artikel een product ruilen als het niet het juiste artikel is of als het incompleet, beschadigd of defect is. Mocht het niet mogelijk zijn om het exemplaar te vervangen dan stellen wij u daarvan op de hoogte en wordt u automatisch terugbetaald.

 

14 dagen bedenktijd

 

U heeft het recht om binnen 14 dagen, zonder opgaaf van reden (hoewel wij dit wel waarderen), uw artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals u het ook in de winkel doet, tenzij anders vermeld.

 

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop het artikel in uw bezit is. Hiermee bedoelen we wanneer het pakket door u of door een derde (bijvoorbeeld uw buren) in ontvangst is genomen.

 

Uitzonderingen

 

Artikelen die op bestelling worden geproduceerd, die op maat zijn gemaakt, verzegeld zijn (bijvoorbeeld DVD’s), bederfelijk zijn of vanwege hygiënische redenen niet geruild/ geretourneerd kunnen worden zijn uitgesloten.

 

Retourneren

 

Neem contact op met onze klantenservice via [email protected] voor een snelle en correcte afhandeling.

Vermeld hierbij altijd de volgende gegevens:

  1. Naam en adres
  2. Ordernummer
  3. Verzendadres
  4. Het referentienummer van het product dat u wilt retourneren zoals vermeld op de factuur
  5. Eventueel de reden van retour (niet verplicht)

U ontvangt een e-mail met een bevestiging van de retouraanvraag, een retour-nummer en het retouradres voor het retourneren van het artikel.

Bij het retourneren van uw bestelling verzoeken wij u de originele verpakking te gebruiken, of als u die niet meer heeft, te zorgen voor een goede verpakking zodat het artikel in goede staat bij ons binnen komt. Na ontvangst van de retourzending zullen wij deze zo snel mogelijk verwerken.

 

Terugbetaling

 

U ontvangt per e-mail bericht zodra uw retourzending door ons is gecontroleerd op defecten en gebruikssporen.

 

Als de retourzending is goedgekeurd zal de terugbetaling binnen enkele dagen worden afgerond. Wanneer u de gehele bestelling retourneert zal het volledige aankoopbedrag teruggestort worden, inclusief de verzendkosten van uw bestelling. Wanneer u slechts een deel van de bestelling retourneert wordt enkel het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen teruggestort.

 

Let er op dat u alleen aansprakelijk bent voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen zoals beschreven in de algemene voorwaarden.

Bij terugname van de retourzending kan het dus zijn dat u niet het volledige aankoopbedrag terug krijgt.

 

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening.

 

Modelformulier

 

U kunt ook door middel van het modelformulier aangeven dat u gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. U bent hier niet toe verplicht, want ook zonder formulier geldt het herroepingsrecht. U kunt het modelformulier terugvinden in de algemene voorwaarden.